Google Merchant Center

Google merchant center
Inhoud

Google Merchant Center

Als webshopeigenaar ben je vast bekend met Google Ads als middel om te adverteren op Google. Maar wist je dat je jouw producten en bijbehorende informatie ook in Google Merchant Center kunt zetten? In deze blog gaan we in op de betekenis van Google Merchant Center en waarom het belangrijk is om hier als ondernemer gebruik van te maken.

Google Merchant Center is een platform waarop je als webshopeigenaar jouw producten met bijbehorende beschrijving en afbeeldingen kan plaatsen. Maar wat kun je ermee? Het platform biedt je de mogelijkheid om jouw producten op verschillende manieren te laten zien aan jouw doelgroep. Zo kunnen de gegevens die je in Google Merchant Center instelt worden gebruikt voor gesponsorde en niet-gesponsorde zoekresultaten.

De gesponsorde zoekresultaten zijn ook wel bekend als Google Shopping advertenties en verschijnen bovenaan in de Google zoekresultaten, op websites van Google-zoekpartners en in het Google Display netwerk. Je kunt met behulp van Google Merchant Center verschillende productadvertentiecampagnes maken en zo gericht adverteren naar jouw doelgroep. Dit kan ervoor zorgen dat je meer bezoekers naar je webshop trekt en uiteindelijk meer verkopen.

Maar niet alleen voor adverteren is Google Merchant Center van belang. Door jouw producten en bijbehorende informatie in Google Merchant Center te zetten, kun je ook gevonden worden in niet-gesponsorde zoekresultaten. Dit zijn vermeldingen die je kunt krijgen op Google Zoeken, Google Afbeeldingen, Google Maps en Google Lens. Hierdoor wordt je zichtbaarheid vergroot én kun je meer potentiële klanten bereiken.

Google Merchant Center richt zich op drie doelen voor ondernemers. Ten eerste kun je de informatie over jouw aanbod rechtstreeks communiceren naar Google, wat kan zorgen voor meer zichtbaarheid in de zoekresultaten. Daarnaast kun je door het gebruik van Google Merchant Center gericht adverteren en meer bezoekers naar jouw webshop trekken. Ten slotte kun je jouw informatie ook laten zien in niet-gesponsorde zoekresultaten, waardoor je potentiële klanten kunt bereiken in verschillende kanalen.

Conclusie

Google Merchant Center is dus een belangrijk platform als je het maximale uit je online zichtbaarheid wil halen. Door jouw producten en bijbehorende informatie hierin te zetten, kun je gericht adverteren, meer bezoekers naar je webshop trekken én meer potentiële klanten bereiken. Twijfel dus niet langer en ga aan de slag met Google Merchant Center om jouw online zichtbaarheid te vergroten!

Inhoud

Gerelateerde begrippen

Google Search Console

De kracht van Google Search Console voor jouw website Met de toenemende online concurrentie is

Google BERT update

Het begrijpen van de betekenis van de Google BERT-update Google is tegenwoordig veel meer dan

Guerrilla marketing

De kracht van Guerrilla marketing: Wat je moet weten In een wereld waarin advertenties en

Google Penguin update

Betekenis: Google Penguin update Google Penguin is een update van het zoekmachine algoritme die van

Word ook adverteerder bij blogdrip

Na registratie ontvang je een email van ons met de inloggegevens.
Zodra je bent ingelogd kan je direct starten met het publiceren van jouw artikelen.