Google BERT update

Google BERT update
Inhoud

Het begrijpen van de betekenis van de Google BERT-update

Google is tegenwoordig veel meer dan een zoekmachine en biedt verschillende services waarmee gebruikers verschillende behoeften kunnen vervullen. Google verwerkt enorme hoeveelheden gegevens en gebruikt algoritmes om de informatie die op internet beschikbaar is te organiseren. De Google BERT-update is een van de recente algoritmes die door Google is gelanceerd. In deze blogpost zullen we uitgebreid ingaan op wat Google BERT is en hoe deze werkt.

Google BERT is de afkorting voor “Bidirectional Encoder Representation from Transformers”. Deze update is ontworpen om het algoritme van de zoekmachine beter in staat te stellen de semantiek van een zin te begrijpen, waardoor zoekresultaten beter aansluiten bij de zoekopdracht. Google BERT is ontwikkeld en uitgerold in 2018. Sinds 2019 en 2020 heeft BERT invloed op bijna elke Engelstalige zoekopdracht. De BERT-update is een betere verfijning van ‘Natural Language Processing’ (NLP).

BERT is een zogenaamd ‘pre-trained’ deep learning algoritme dat meer begrip heeft van de betekenis van woorden en zinnen. BERT gebruikt hiertoe bidirectionele codering. Dit betekent dat tijdens de verwerking van een zin, BERT kijkt naar de contextuele informatie aan zowel de linker- als de rechterkant van een woord. Dit proces zorgt ervoor dat de zoekmachine beter in staat is de vraag te begrijpen en te relateren aan de context. Voorheen keek de zoekmachine alleen naar de inhoud van het specifieke zoekwoord. Met de BERT-update worden de context en betekenis beter bepaald. Hierdoor is de zoekmachine in staat betere zoekresultaten te verschaffen.

Google BERT heeft met name invloed op lange zoekopdrachten die koppelwoorden en voegwoorden bevatten. Door de BERT-update is de zoekmachine beter in staat om de betekenis van woorden in relatie tot elkaar te begrijpen. In de meeste talen hebben woorden verschillende betekenissen. Denk aan ‘arm’ en ‘bank’. In lange zoekopdrachten kan de zoekmachine nu aan de hand van de context bepalen wat er met dit soort woorden bedoeld wordt.

Tot slot heeft de BERT-update ook voordelen voor natuurlijke taalgeneratie, machinale vertaling en chatbots. Al deze tools hebben te maken met natuurlijke taal.

Conclusie

De Google BERT-update is een verfijning op het bestaande algoritme van de zoekmachine, waardoor de zoekmachine beter in staat is de semantiek van een zoekvraag te begrijpen. Hierdoor worden betere zoekresultaten aangeboden aan de gebruikers. Het algoritme maakt hierbij gebruik van bidirectionele codering en kijkt naar de contextuele informatie aan zowel de linker- als de rechterkant van een woord.

De BERT-update heeft met name invloed op lange zoekopdrachten die koppelwoorden en voegwoorden bevatten. Door de BERT-update is de zoekmachine beter in staat om de betekenis van woorden in relatie tot elkaar te begrijpen waardoor de zoekresultaten beter aansluiten bij de zoekvraag. Google BERT heeft niet alleen invloed op zoekopdrachten, maar ook op natuurlijke taalgeneratie, machinale vertaling en chatbots.

Inhoud

Gerelateerde begrippen

Google Search Console

De kracht van Google Search Console voor jouw website Met de toenemende online concurrentie is

Guerrilla marketing

De kracht van Guerrilla marketing: Wat je moet weten In een wereld waarin advertenties en

Google Penguin update

Betekenis: Google Penguin update Google Penguin is een update van het zoekmachine algoritme die van

Word ook adverteerder bij blogdrip

Na registratie ontvang je een email van ons met de inloggegevens.
Zodra je bent ingelogd kan je direct starten met het publiceren van jouw artikelen.