Google Search Console

Google Search Console
Inhoud

De kracht van Google Search Console voor jouw website

Met de toenemende online concurrentie is het belangrijker dan ooit om jouw website zo optimaal mogelijk in te richten voor een top positie in de zoekresultaten. Google Search Console kan hierbij een belangrijke rol spelen. In dit blogartikel nemen we je mee in de betekenis van deze gratis tool van Google en hoe je er praktisch mee aan de slag kunt gaan voor verbetering van de prestaties van jouw website.

De betekenis van Google Search Console

Google Search Console (voorheen bekend als Google Webmaster Tools) is een gratis dienst van Google die het mogelijk maakt om een aantal SEO-gerelateerde rapporten in te zien. Het geeft je inzicht in het aantal vertoningen van jouw website in de zoekresultaten per zoekopdracht en het aantal klikken op jouw website per zoekterm. Daarnaast kun je met Search Console de posities van jouw pagina’s bijhouden, het aantal interne links analyseren en de kwaliteit van jouw URL’s bekijken. Met deze inzichten kun je gericht jouw website verbeteren op basis van data.

Search Console instellen en aan de slag

Om met Google Search Console aan de slag te gaan, heb je een account nodig. Je kunt een account gratis aanmaken via de website. Vervolgens kun je gaan werken met de volgende mogelijkheden:

Zorg dat Google al je pagina’s kan vinden.

Navigeer naar het rapport “indexering” en je krijgt een overzicht van alle pagina’s die de zoekmachine heeft geïndexeerd. Hier vind je ook pagina’s die niet geïndexeerd zijn. Zo kun je makkelijk filteren welke pagina’s niet geïndexeerd zijn en kun je actie ondernemen.

Optimaliseer jouw website op basis van data.

Met Google Search Console krijg je een schat aan informatie over de prestaties van jouw website in de zoekresultaten. Je kunt zien welke zoekwoorden en zoektermen er worden gebruikt om jouw site te vinden. Op basis van deze inzichten kun je gericht jouw content verbeteren op basis van relevante zoekwoorden en termen.

Verbeter jouw website op gebruikerservaring.

Google heeft gebruikerservaring hoog in het vaandel staan. Het is belangrijk dat jouw website snel laadt, gebruiksvriendelijk is en mobielvriendelijk is voor een maximale ranking in de zoekresultaten. Met Google Search Console kun je bekijken hoe snel jouw website laadt en welke mobiele problemen er worden ervaren door gebruikers. Ook krijg je inzicht in de zoekwoorden en zoektermen die vanuit mobiele devices worden gebruikt om jouw website te vinden.

Conclusie

Een effectieve SEO-strategie is onmisbaar voor het succes van jouw online aanwezigheid. Google Search Console is een onmisbare tool om gericht te werken aan de verbetering van jouw website op basis van data en inzichten. Het is een gratis tool waarmee je een schat aan informatie krijgt over de prestaties van jouw website in de zoekresultaten. Door het aanmaken van een account en het goed benutten van de mogelijkheden, kun jij jouw website optimaliseren op technische, content en gebruikerservaring aspecten voor een maximale ranking in de zoekresultaten.

Inhoud

Gerelateerde begrippen

Google BERT update

Het begrijpen van de betekenis van de Google BERT-update Google is tegenwoordig veel meer dan

Guerrilla marketing

De kracht van Guerrilla marketing: Wat je moet weten In een wereld waarin advertenties en

Google Penguin update

Betekenis: Google Penguin update Google Penguin is een update van het zoekmachine algoritme die van

Word ook adverteerder bij blogdrip

Na registratie ontvang je een email van ons met de inloggegevens.
Zodra je bent ingelogd kan je direct starten met het publiceren van jouw artikelen.