Wat is merkbekendheid?

Inhoud

Wat is merkbekendheid?

De wereld van marketing is voortdurend aan verandering onderhevig en wat de doelgroep aantrekkelijk vindt, verandert voortdurend. Echter, één ding verandert nooit: de behoefte aan het vertellen van een verhaal. Mensen zijn er altijd naar op zoek. Het vertellen van een authentiek verhaal kan dan ook de sleutel zijn om jouw merkbekendheid te verbeteren. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je je merkbekendheid kunt verbeteren door het delen van het beste soort inhoud en het vertellen van een authentiek merkverhaal.


Wat is merkbekendheid en waarom is het belangrijk?


Merkbekendheid is simpelweg de bekendheid die jouw merk heeft opgebouwd onder het publiek. Het is hoe goed mensen jouw merk herkennen en onthouden. Maar waarom is dit belangrijk? Hoge merkbekendheid kan direct gelinkt worden aan klantenloyaliteit en het verhogen van jouw marktaandeel. Dit is vooral cruciaal in een tijd waarin consumenten steeds sneller van merk wisselen.


Wat voor soort content kun je het beste delen?


Als het gaat om content, is de sleutel tot succes om een evenwichtige combinatie te vinden tussen amuserende, informatieve en overtuigende content. Er zijn verschillende soorten inhoud die je kunt delen om de merkbekendheid te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan blog-posts, case studies, infographics of video’s.

Merkbekendheid

Vertel een authentiek merkverhaal

Een authentiek merkverhaal helpt bij het opbouwen van een emotionele band tussen jouw merk en de doelgroep. Mensen vinden het geweldig om verhalen te horen over bedrijven die hun gemeenschap dienen, inspirerende verhalen van ondernemers en merken die hun bijdrage leveren aan de samenleving.

De beste tips om een authentiek merkverhaal te vertellen

1. Vertel jouw verhaal vanuit de kernwaarden van het merk: Wat is de reden achter jouw bedrijf? Welk probleem probeert het op te lossen? Het beantwoorden van deze vragen vanuit de kernwaarden kan leiden tot het vinden van het authentieke verhaal.

2. Wees transparant in elk verhaal dat je vertelt: transparantie toont de integriteit en vertrouwen van jouw merk die nodig is om authenticiteit op te bouwen.

3. Pas storytelling-tactieken toe: effectief verhaal vertellen gaat hand in hand met storytelling-tactieken zoals “hero’s journey” en “problem-solution” die krachtige instrumenten zijn in het benadrukken van de essentie van jouw merkverhaal.

4. Laat het menselijke aspect zien: Mensen houden ervan om over andere mensen te horen. Het menselijke aspect in jouw verhalen helpt bij het verbinden van jouw merk met het publiek en verhoogt zo de merkbekendheid.

Vragen en Antwoorden

Enkele veel gestelde vragen over merkbekendheid zijn:

Q: Hoe kan ik mijn merkbekendheid verbeteren zonder de traditionele uitgaven zoals televisiereclames en billboards?

A: Focus op digitale advertenties en sociale media-inhoud om jouw merk tot leven te brengen en nieuwe doelgroepen te bereiken.

Q: Hoe vaak moet ik inhoud delen om mijn merkbekendheid te vergroten?

A: Er is geen vaste regel voor hoe vaak je inhoud moet delen, maar je zou de 4-1-1-regel kunnen overwegen. Dit betekent dat je vier inhoud van anderen deelt, één inhoud van jouw merk die absoluut informatief en van toegevoegde waarde is, en één reclamepost.

Conclusie:

Bovenstaand artikel geeft je inzicht in het belang van merkbekendheid en hoe storytelling kan bijdragen aan de merkbekendheid van jouw bedrijf. Het delen van inhoud, gecombineerd met een authentiek verhaal, zal een essentieel element zijn om het publiek te betrekken en een band met hen op te bouwen. Het is niet langer genoeg om alleen instructieve inhoud te bieden. De doelgroep zoekt meer dan dat. Ze willen merken met een ziel, die hun eigen verhaal hebben en dat op een boeiende manier kunnen overbrengen. Een authentiek verhaal vertellen kan dus de perfecte manier zijn om jouw merk tot de top te krijgen.

Inhoud

WORD OOK ADVERTEERDER BIJ BLOGDRIP

Na registratie ontvang je een email van ons met de inloggegevens.
Zodra je bent ingelogd kan je direct starten met het publiceren van jouw artikelen.