Branded content

Branded content
Inhoud

Betekenis: Branded content – Wat is het en waarom is het zo effectief?

Branded content is de afgelopen jaren enorm populair geworden bij marketeers. Het betekent content die wordt gemaakt door een bedrijf of gesponsord door een bedrijf met een commercieel doeleind. Maar wat maakt branded content zo effectief en waarom wordt het vaak gezien als een betere optie dan traditionele advertenties? In deze blogpost zullen we dieper ingaan op de betekenis, kenmerken en voordelen.

Kenmerken

Kenmerkend voor branded content is dat het relevant is voor de gebruiker. De content wordt door lezers niet ervaren als een advertentie of een commerciële tekst. Het is content dat wordt aangeboden door een organisatie uit commercieel oogpunt, maar goede branded content stelt conversie niet direct als hoogste prioriteit. In plaats daarvan richt branded content zich op meerwaarde, waardering en lange termijnrelatie met lezers. Dit type content komt vaak voor op blog websites, review sites, radio programma’s en TV programma’s door sponsorconstructies.

Branded content ten opzichte van andere marketingvormen

Branded content heeft een commercieel doeleind. Deze marketing vorm kan worden gezien als een aanvulling of alternatief op advertenties. De commerciële factor bij branded content is subtieler dan bij een advertentie. Het doel is om de doelgroep van nuttige informatie te voorzien. Een voorbeeld is een product dat wordt gebruikt om iets uit te leggen in een video, waarbij het product in beeld komt en het programma door het merk wordt gesponsord. Branded content kan dus worden ingezet als een manier om meer merkbekendheid te krijgen en tegelijkertijd de klant te informeren.

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen te noemen ten opzichte van traditionele advertenties. Allereerst kun je met branded content beter inspelen op de interesses van je doelgroep. Door content te creëren die relevant is en waardevol voor de doelgroep, creëer je meer betrokkenheid. Bovendien is branded content makkelijker te delen op sociale media, wat kan leiden tot meer bereik voor je merk. Daarnaast kan goed gemaakte branded content ook goed zijn voor je SEO. Wanneer je content waardevol en relevant is, is de kans groter dat andere sites naar je content gaan linken.

Hoe maak je effectieve branded content?

Het maken van effectieve branded content begint met het kennen van je doelgroep en het vinden van een relevant onderwerp of thema. Zorg dat je content waardevol is en niet te commercieel overkomt. Probeer de conversatie aan te gaan met de lezer en te focussen op de lange termijnrelatie in plaats van directe conversie. Vermijd ook te veel jargon en let op de tone of voice. Gebruik daarnaast relevante afbeeldingen en video’s om je content visueel aantrekkelijk te maken.

Content marketing wordt ook veel ingezet om online meer zichtbaarheid te krijgen in zoekmachines zoals Google en Bing, ook is content marketing eenvoudig te delen op social media.

Branded content kan een krachtige manier zijn om een merk te promoten en een relatie op te bouwen met je doelgroep. Door te focussen op relevantie en waardevolle content kunnen merken op een subtiele manier hun doelgroep bereiken en engagen. Het is belangrijk om te onthouden dat branded content geen snelle oplossing is voor het vergroten van je omzet, maar in plaats daarvan een langetermijnstrategie die focust op relaties en betrokkenheid. We hopen dat deze blog je meer inzicht heeft gegeven in de betekenis, kenmerken, voordelen en tips.

Inhoud

Gerelateerde begrippen

Broncode

Betekenis, belang en gebruik van broncode De broncode – ook wel bekend als de source

Black hat SEO

Betekenis en impact van Black Hat SEO op zoekmachine optimalisatie Search Engine Optimization (SEO) is

Broken links

Broken Links en hun impact op jouw website Een goed ontworpen website met geweldige content

Brand awareness

Als je als consument denkt aan een product of dienst, is de kans groot dat

Big data

Wat is Big data? Alles wat je moet weten over deze revolutionaire technologie. Big data

Word ook adverteerder bij blogdrip

Na registratie ontvang je een email van ons met de inloggegevens.
Zodra je bent ingelogd kan je direct starten met het publiceren van jouw artikelen.