Hoe reverse image search te gebruiken om meer backlinks te bouwen

reverse image search

Hier leest u hoe u omgekeerd zoeken naar afbeeldingen kunt gebruiken om meer back-ups naar uw blog op te bouwen

Hoogwaardige backlinks tonen aan dat de content van een website zowel visueel mooi als gebruiksvriendelijk is.

In 2014 werden elke dag meer dan 1,8 miljard foto’s online geplaatst en gedeeld. Ze maken het gemakkelijk om te vluchten. Het is eenvoudig om backlinks te vinden die niet zijn geclaimd met behulp van reverse image search. Hoe je dat precies doet, komen we hieronder te weten.

Wat is omgekeerd zoeken naar afbeeldingen?

Alle marketingafbeeldingen op uw website, sociale-mediaplatforms en elders worden beschermd door uw intellectuele eigendomsrechten (IE). Voer een omgekeerde afbeeldingszoekopdracht uit om te zien of uw foto’s zonder uw toestemming worden gebruikt.

U kunt een omgekeerde afbeeldingszoekopdracht uitvoeren om naar alles op internet te zoeken door afbeeldingen te gebruiken in plaats van woorden. Als u een afbeelding deelt met uw zoekmachine, kan deze gerelateerde foto’s vinden. Het heeft de potentie om foto’s nuttiger en fascinerender te maken. Het is in staat om te bepalen wat verse afbeeldingen zijn.

Niet alleen met behulp van trefwoorden, u kunt ook afbeeldingen gebruiken om alles te doorzoeken wat u wilt van de Google-zoekmachine. Na het doen van het onderzoek, zul je veel dingen vinden over de specifieke afbeeldingen.

Google heeft foto-informatie. Hier zijn een paar van dergelijke voorbeelden:

  • Bestandstype
  • Afbeeldingsgrootte
  • Andere formaten van dezelfde afbeelding
  • Pagina’s waarop de afbeelding verschijnt
  • Verwante afbeeldingen
  • Pagina’s met overeenkomende afbeeldingen

Wat is omgekeerd zoeken naar afbeeldingen

Waarom omgekeerd zoeken op afbeeldingen gebruiken?

Om relevante informatie, populaire foto’s en online fotobronnen te vinden, kunt u Google’s reverse image search gebruiken. In het digitale tijdperk kunt u veel meer uit omgekeerd zoeken naar afbeeldingen halen. Hier zijn de verstandige redenen waarom u reverse image search moet gebruiken om meer backlinks naar uw blog of site te krijgen.

De impact van uw contentmarketing meten

Imitatie is de hoogste vorm van vleierij, en het gebruik van uw afbeeldingen toont aan dat uw content een snaar bij uw publiek heeft geraakt.

Identificeer mogelijkheden voor backlinks

Gebruik reverse image search om sites te vinden die uw afbeelding zonder uw toestemming hebben gebruikt. U krijgt een link naar uw site wanneer de afbeelding op een andere website wordt toegeschreven. Zorg ervoor dat de bronnen van de resultaten correct worden vermeld. Zo niet, dan kunt u een e-mail met een link aanvragen.

Bescherm uw intellectuele eigendom

Deze tool kan u helpen bij het vinden van websites die uw foto’s hebben gebruikt. Er waren afbeeldingen die op kaarten van de Hallam-buis leken op de resultatenpagina’s. Er zijn afbeeldingen ontdekt die identiek lijken, maar in feite significant verschillend zijn. Dit gebeurt wanneer iemand uw afbeelding neemt en hun logo toevoegt om het te laten lijken alsof het van hen is. Dit is een inbreuk op uw recht om uzelf te uiten.

Onderscheid u van uw concurrenten

Niets is frustrerender dan veel geld uitgeven aan stockfoto’s om te ontdekken dat uw rivalen ze gebruiken. U kunt deze valkuil mogelijk vermijden als u zoekt naar websites die uw afbeelding gebruiken.

Context

Misschien wilt u naar andere websites kijken met vergelijkbare afbeeldingen om te voorkomen dat u per ongeluk links trekt. Op dezelfde manier waarop u uw vegetarische café promoot, kan dit effectief werken voor een hamburgertent

Identificeer auteursrechtschendingen

Het is eenvoudiger om foto’s te identificeren die geen auteursrecht hebben wanneer u omgekeerd afbeeldingen zoekt.

Vraag uw backlinks terug

U kunt uw foto’s mogelijk op andere sites vinden en backlinks verkrijgen door omgekeerd zoeken naar afbeeldingen te gebruiken

Pagina’s die over u praten, maar geen verbinding maken met uw website, komen nogal veel voor

Stel een Google Alert in om u op de hoogte te stellen wanneer er naar uw bedrijf wordt verwezen, en onderzoek vervolgens of er een backlink is geciteerd.

Afbeeldingen kunnen, ondanks dat ze vaak worden genegeerd, backlinks opleveren. Gebruik Google’s reverse image search om websites te identificeren die uw afbeelding gebruiken.

Zoek naar foto’s, infographics, GIF’s en zelfs uw eigen logo om backlinks naar de website van uw bedrijf te vinden.

Naar welke sites moet je gaan?

Naar welke sites moet je gaan

Tactisch denken is meestal superieur aan strategisch denken.

Gebruik niet te veel methoden tegelijk.

Zoekwoorden moeten adequaat zijn afgestemd om zoekmachineoptimalisatie te laten werken (SEO). Als u zich uitsluitend richt op zoekwoordoptimalisatie, zal uw campagne niet zo effectief presteren als zou kunnen.

Hetzelfde gebeurt bij het zoeken naar afbeeldingen in omgekeerde volgorde. Dit heeft gevolgen voor backlinks in het algemeen.

Het is zeer belangrijk om geen tijd te verspillen aan het bezoeken van elke webpagina. Er zijn bepaalde verbindingen die superieur zijn dan andere. Maak links om de SERP’s te beklimmen.

Welke factoren hebben een significante invloed op hoe goed een website presteert op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines?

Criterium van de hoge autoriteit van de site

Een site met een sterke autoriteit heeft een DA-score van ten minste 70. Een site met meer autoriteit volgt mogelijk niet dezelfde regels als een site met minder macht in bepaalde bedrijven.

Omdat de huisdierenindustrie minder websites heeft dan de zakelijke of marketingindustrie, wordt een huisdierenwebsite met een domeinautoriteit van meer dan 55 beschouwd als een hoge autoriteit.

Op de DA75-websites is er veel middelmatigheid. Zelfs als een website een hoge DA heeft, betekent dit niet automatisch dat deze uitstekend is.

Omdat het moeilijk is om dicht bij machthebbers te komen, vragen bedrijven die banden aangaan exorbitante vergoedingen. Voordat ik een beslissing neem, zou ik linkbuilding-services onderzoeken.

Hoge kwaliteit backlinks ontvangen

Gastbloggen

Dit is nog steeds de meest betrouwbare manier om de meest ongelooflijke backlinks van ongelooflijke websites te krijgen.

Als we het echter hebben over gastbloggen voor links met een hoge autoriteit, bedoelen we een ongelooflijk hoge kwaliteit van content.

Een paar jaar geleden hebben we bijvoorbeeld een legitieme gastblog op HubSpot (DA 92-website) gedaan voor onze klant in de onroerendgoedruimte.

We gooiden ze een aantal echt geweldige ideeën en legden uit waar het artikel over zou gaan. We gebruikten ook de eigen persona van onze klant voor outreach, dus we hadden veel sociaal bewijs en geloofwaardigheid achter ons.

We beschouwen dit als een eerlijke handel – HubSpot ontving 100% gratis content van ons, en een van onze beste schrijvers heeft meer dan 10 uur besteed aan het zorgvuldig maken van de content, het onderzoeken van bronnen en het samenstellen van afbeeldingen.

Die gastblog heeft nu tientallen sites die ernaar linken, en het staat op nummer 1 in Google voor ‘vastgoedbedrijf’ en ‘het starten van een onroerendgoedbedrijf’

Om eerlijk te zijn, zou het landen van deze gastblog gemakkelijk $ 10.000 waard zijn. Je kunt deze links op geen enkele andere manier actief bereiken, tenzij je geluk hebt en een schrijver besluit je bron te vermelden zonder dat je het weet.

Waar 99% van de mensen die gastposten mislukken, is in hun aanpak. Ze gebruiken slordige outreach en ze creëren generieke content in listicle-stijl. We bedenken geweldige content ideeën met behulp van trefwoordanalyse en onze content is gemaakt door geweldige schrijvers. We creëren een no-brainer propositie voor websites, door het hele contentcreatieproces voor hen tot een waanzinnig hoge standaard te voltooien.

Natuurlijk zal de website in veel gevallen reageren als u om geld vraagt. Als dat gebeurt, moet u overwegen of het kopen van backlinks de juiste optie voor u is. U kunt contact met ons opnemen als u hier meer over wilt weten.

HARO

HARO (help a reporter out) is een platform dat journalisten met bronnen verbindt. Schrijvers van grote publicaties als GQ, Business Insider en Vice zijn actief op het HARO-platform.

Het proces is heel eenvoudig: journalisten vertellen mensen naar welke inzichten ze op zoek zijn en u e-mailt ze uw inzichten.

Als het je lukt, vermeldt de journalist je opmerking in zijn artikel en linkt hij naar je website.

Het is een geweldige, schaalbare manier om veel goede links naar uw startpagina te bouwen

Hoge kwaliteit backlinks ontvangen

Linkuitwisselingen & Ruilen

Dit is een zeer onderschatte strategie in 2022, en als het correct wordt uitgevoerd, kan het ongelooflijk veilig zijn.

Het idee is heel eenvoudig: de meeste gevestigde sites hebben een SEO-team dat de waarde van links begrijpt. Ze begrijpen al de waardepropositie van het verdienen van een link.

Waarom linkuitwisselingen werken…?

Interne SEO-teams en marketingteams begrijpen de waarde van linkbuilding, en over het algemeen linken ze graag naar u, op voorwaarde dat uw website echt relevant is en net zo goed als die van hen. Uiteraard op voorwaarde dat je ze daarvoor een linkje verdient.

Je kunt naar hen linken vanaf je eigen website, of ze een link geven vanaf een andere website – misschien een site waarop je een gastpost plant.

Het is een simpele transactie die werkt. Natuurlijk moet je er slim mee om te gaan en creatief te zijn, want het deelnemen aan openlijke link-swap-schema’s is tegen de regels van Google.

We hebben hier in meer detail gesproken over de strategie voor het uitwisselen van links, dus gebruik deze gids als je het op een effectieve manier wilt doen.

PR-OUTREACH

Dit is de strategie die iedereen verafgoodt, maar die in de praktijk buitengewoon moeilijk is.

Het komt onder vele namen en gedaanten – SkyScraper, gegevensgestuurde content, journalistenbereik enz.

Maar het komt in feite op hetzelfde neer: maak een ongelooflijk stuk content en laat het aan de juiste mensen zien. We hebben een methode ontwikkeld om consequent PR-backlinks te krijgen, maar het is moeilijk.

Een trendingstrategie op dit moment is het maken van samengestelde rapporten, wat in wezen bestaat uit het opnieuw gebruiken van gegevens die al bestaan, en deze op een aantrekkelijke manier samen te voegen

Fastmetrics heeft bijvoorbeeld een lijst met breedbandsnelheden per land samengesteld.

Ze gebruiken gewoon gegevens van andere bronnen op internet (ze noemen hun bronnen in het hele artikel) en de pagina heeft honderden links met een hoge autoriteit die ernaar verwijzen. Dit is een goed voorbeeld van het hergebruiken van andermans gegevensbronnen.

Voor meer ideeën over koppelbare activa raden we u aan de uitgebreide handleidingen van uw SEO-teamexperts te raadplegen.

Ga op zoek naar groenblijvende zoekwoorden waar journalisten naar zoeken.

Het mooie van deze strategie is dat als je een paar goede links bouwt om de pagina die eerste push te geven, de rest van de links op de automatische piloot komen. We hebben slechts een paar links actief gebouwd en hebben uiteindelijk een heleboel geweldige links passief geland omdat de content begon te verschijnen in Google-resultaten.

De reden is dat dit het soort trefwoorden zijn waarop journalisten en schrijvers bronnen zoeken. Journalisten zijn dol op het zoeken naar trefwoorden rond statistieken en datapunten in elke branche.

In een ander voorbeeld bracht Junto Digital een paar jaar geleden een artikel uit met de titel ‘SEO-statistieken’ – Ze gebruiken gewoon gegevens van andere bronnen op internet en de pagina heeft duizenden links met hoge autoriteit die ernaar verwijzen.

De heilige graal van linkbuilding is om backlinks met een hoge autoriteit te verdienen zonder een vinger uit te steken, en deze strategie helpt om dat te bereiken.

Houd de statistieken van elke afbeelding op uw blog of website bij

Deze volgende tip is erg handig als je een kleinere site hebt en wat tijd kunt besteden aan onderzoek. (Of als u extreem grondig wilt zijn.)

Als je een gevestigde fotograaf bent, is een van de dingen waar je ’s nachts wakker van ligt of erger, verwoed zwoegend op je laptop, de gedachte dat iemand ergens je foto’s illegaal gebruikt en daarmee geld verdient. Gelukkig zijn er enkele opties om deze groeiende dreiging te bestrijden. Fotograaf Anthony Morganti deelt enkele methoden om je gestolen afbeeldingen op internet te vinden:

Zoek uw merk of naam op Google

Zoek uw merk of naam op Google

De gemakkelijkste manier om erachter te komen of iemand uw afbeeldingen gebruikt, is door zelf te Googlen. Sommige websites, wanneer ze de afbeeldingen van een fotograaf “lenen”, geven ergens krediet.

Periodiek zoeken naar uw naam of website (voor het geval u linkbacks krijgt voor de “geleende” afbeeldingen) kan een hele klus zijn. Als je niet in die lus wilt blijven hangen, is Google Alerts een alternatief.

Wanneer u een waarschuwing instelt, scant Google periodiek het internet op uw zoekterm. Als het iets relevants vindt, zal het u het resultaat e-mailen. Vergeet niet om aanhalingstekens rond uw zoekterm te plaatsen, anders stuurt Google u resultaten die combinaties van de zoekwoorden bevatten, en niet noodzakelijkerwijs in de gewenste volgorde.

U kunt de frequentie van de updates wijzigen in dagelijks of wekelijks of zelfs direct. Vrij krachtig spul!

Omgekeerd zoeken naar afbeeldingen

De Reverse Image Search is nog een ander zeer krachtig hulpmiddel.

Ga naar Google.com en klik op de link Afbeeldingen in de rechterbovenhoek. Klik op het camerapictogram naast het zoekvak. Er zijn twee verschillende manieren om te zoeken: u kunt de URL van de afbeelding invoegen of de afbeelding uploaden naar Google.

Dit is een stuk eenvoudiger in een Chrome-browser. Het enige wat u hoeft te doen is met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en op “Google zoeken naar afbeelding” te klikken. Google zal dan overeenkomende resultaten van de betreffende afbeelding retourneren, samen met visueel vergelijkbare afbeeldingen. Het zelf zoeken naar afbeeldingen kost veel moeite en tijd. Maar je kunt dit altijd aan iemand overhandigen.

Het is niet te duur om iemand in te huren op fiverr of andere freelancers-sites (maar zorg ervoor dat degene die je inhuurt goede recensies heeft).

Deze tactiek schalen

Reverse image search linkbuilding is niet alleen effectief en herhaalbaar; het is ook schaalbaar. Er zijn een paar manieren om het aantal backlinks dat u elke maand via deze tactiek krijgt te vergroten.

Meer afbeeldingen volgen

Ten eerste kunt u meer afbeeldingen maken en volgen. Over het algemeen geldt dat hoe meer afbeeldingen u op uw site publiceert en bijhoudt met Image Prospector, hoe meer potentiële klanten u zult vinden.

Als u links maakt voor een fotografiewebsite, heeft u waarschijnlijk altijd nieuwe afbeeldingen om bij te houden. Als u echter hulp nodig heeft bij het schalen van uw afbeeldingscreatie, kunt u een onbeperkte grafische ontwerpservice gebruiken.

Optimaliseer uw afbeeldingen

Ten tweede kunt u uw afbeeldingen optimaliseren om hoger te scoren in Google Afbeeldingen. De meeste sites die uw afbeeldingen kopiëren, vinden ze daar, dus het verkrijgen van zichtbaarheid zal leiden tot meer mogelijkheden voor beeldcreditlinks.

Zoeken in verschillende soorten afbeeldingen

En vergeet tot slot niet te zoeken naar verschillende soorten afbeeldingen. Afbeeldingen die voor uw blogposts zijn gemaakt, zijn goed, maar u kunt ook uw bedrijfslogo en persoonlijke avatars uploaden om interessante linkterugwinning en marketingmogelijkheden te vinden.

Uitspraak

Afbeeldingen bieden een krachtige manier om links op te bouwen, omdat ze kunnen worden ingesloten, en hun visuele aard maakt het ook gemakkelijker om complexe onderwerpen uit te leggen. Daarom kunnen infographics zo goed werken.

Onthoud alleen dat niet alles logisch is als afbeelding. Je moet niet proberen je content in dit formaat te forceren, alleen om links te bouwen. Het zal niet werken. Precies om die reden hebben talloze infographics jammerlijk gefaald.