No follow link

No follow Link
Inhoud

Alles wat je moet weten over No Follow Links

Als je wel eens bezig bent met zoekmachine optimalisatie (SEO), dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van ‘no follow links’. Maar wat zijn no follow links eigenlijk en wat is hun betekenis? In dit blogartikel gaan we dieper in op alles wat je moet weten over no follow links, inclusief wat ze doen, hoe ze werken en wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Een no follow link is een instructie die gegeven wordt aan zoekmachines, die aangeeft dat de pagina waar de link naartoe gaat, niet mee moet worden genomen in de rankings van zoekresultaten. Dit gebeurt door het gebruik van de nofollow-attribuutcode. Er zijn verschillende manieren waarop een no follow link tot stand kan komen, waaronder:

  • Handmatige toevoeging van de no follow-attribuutcode door de webmaster
  • Automatische toevoeging door de CMS van de website, bijvoorbeeld bij reacties op een blogpost
  • Links van social media websites zoals Twitter en Facebook zijn standaard no follow links

Het is belangrijk om op te letten bij het gebruik van no follow links. Zo moet je bijvoorbeeld altijd zorgen dat de nofollow-attribuutcode correct geplaatst is. Als dit niet het geval is, kan de zoekmachine de link toch meenemen in de rankings. Ook moet je niet te veel no follow links plaatsen, omdat dit de indruk kan wekken dat je spamt.

Een no follow link heeft als doel om te voorkomen dat er linkjuice (pagerank) van de ene website naar de andere stroomt. Wanneer een no follow link gebruikt wordt, krijgt de pagina waar de link naartoe gaat geen waarde qua pagerank. Dit kan positief zijn voor websites die bepaalde links liever niet geassocieerd willen hebben met hun website. Over het algemeen worden no follow links gebruikt voor links die niet gecontroleerd kunnen worden, zoals reacties in een blog of links op social media.

In de praktijk werkt een no follow link als volgt: als er een no follow link geplaatst wordt naar een andere website, zal de zoekmachine de pagina waar de link naartoe gaat niet indexeren. Dit betekent dat de pagina geen extra waarde zal krijgen. De pagina zal wel zichtbaar zijn, maar zal niet helpen om de zoekresultaten binnen de zoekmachine te verbeteren.

Er zijn verschillende voorbeelden van no follow links. Zoals eerder genoemd zijn reacties op een blog vaak no follow links. Ook links van social media websites zoals Facebook, Twitter en Instagram zijn standaard voorzien van no follow-attribuutcode. Andere voorbeelden zijn advertorials, banners en widgets.

In 2023 zullen no follow links naar verwachting nog steeds veel worden gebruikt. Het is namelijk een handige manier om te voorkomen dat link juice naar bepaalde pagina’s stroomt. Ook is het belangrijk om te weten welke tactieken werken bij het plaatsen van no follow links. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van no follow links om spam te voorkomen.

Wat kan een no follow link voor jouw bedrijf betekenen? Het plaatsen van no follow links kan helpen om de kwaliteit van je website te verhogen en spam te voorkomen. Ook kan het bijdragen aan een betere reputatie van je website, aangezien je minder geassocieerd wordt met links die niet bijdragen aan de kwaliteit van de content van je website.

FAQ

Q: Moet ik altijd no follow links gebruiken?
A: Nee, er zijn situaties waarin het gebruiken van no follow links niet nodig is. Bijvoorbeeld wanneer je links plaats op websites die je vertrouwt en waarvan je weet dat ze geen spam bevatten.

Q: Ik heb te veel no follow links, wat moet ik doen?
A: Zorg ervoor dat je niet te veel no follow links plaatst, anders kan dit worden gezien als spam. Overweeg om het aantal links te verminderen of om andere link building technieken te gebruiken.

Q: Kan het gebruik van no follow links mijn zoekmachine ranking schaden?
A: Nee, het gebruik van no follow links zal geen negatieve invloed hebben op je zoekmachine ranking.

Conclusie

No follow links kunnen een handige tool zijn bij zoekmachine optimalisatie. Ze zijn een goede manier om spam te voorkomen en een betere reputatie op te bouwen. Door het gebruik van no follow-attribuutcode laat je zoekmachines weten dat de pagina waar de link naartoe gaat, niet bijdraagt aan de kwaliteit van je website. Bij Blogdrip kunnen we je helpen bij het optimaliseren van je website, inclusief het gebruik van no follow links. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we jou kunnen helpen.

Inhoud

Gerelateerde begrippen

Word ook adverteerder bij blogdrip

Na registratie ontvang je een email van ons met de inloggegevens.
Zodra je bent ingelogd kan je direct starten met het publiceren van jouw artikelen.