Ankertekst

Ankertekst
Inhoud

Alles wat je moet weten over de ankertekst

Als je lang genoeg op internet zit, dan kom je vast wel eens de term “ankertekst” tegen. Maar heb jij enig idee wat dat precies betekent? En wat is nou eigenlijk het belang ervan? Maak je geen zorgen, in deze blog gaan we dieper in op deze veelgebruikte term en leggen we uit waarom het van belang is bij zoekmachine optimalisatie (SEO).

Wat zijn ankerteksten

Ankertekst zijn klikbare hyperlinks die verbonden zijn met een specifieke URL of webpagina die je naar wilt linken. Wanneer je op een ankertekst klikt, brengt dit je direct naar de webpagina van de URL die ermee verbonden is. Als het gaat om zoekmachine optimalisatie, dan is het belangrijk om te weten dat ankertekst en de woorden die gebruikt worden in deze teksten van invloed kunnen zijn op de vindbaarheid van een webpagina. Dit betekent dat de ankertekst bijvoorbeeld een directe invloed kan hebben op de positie van de pagina in de zoekresultaten van zoekmachines.

Wat is dan een goede ankertekst?

Een goede ankertekst is vaak kort, maar krachtig en beschrijft duidelijk wat er op de pagina waar je naartoe gelinkt wordt te vinden is. Bovendien is het belangrijk om relevante zoekwoorden in de ankertekst te verwerken dit kan ervoor zorgen dat de webpagina beter gevonden wordt door zoekmachines. Maar let op, het gebruiken van overmatig zoekwoord-rijke ankertekst kan door zoekmachines gezien worden als spam-achtige techniek en dit kan negatieve gevolgen hebben voor de vindbaarheid van een webpagina.

Ankerteksten kunnen op verschillende manieren worden weergegeven, dit kan bijvoorbeeld een enkel woord zijn zoals ‘’klik hier”, of een zin zoals bijvoorbeeld ‘’Klik hier om te zien hoe je veilig kan internetten”. Het is belangrijk om te variëren in ankerteksten, zodat ze er natuurlijk uitzien en relevant zijn voor de bezoeker. Door het gebruik van verschillende ankerteksten, kan de zoekmachine bepalen dat de site een natuurlijke, niet-spammy, en relevante link heeft naar de specifieke URL.

Soorten ankertekst

Er zijn twee soorten ankertekst, namelijk interne ankertekst en externe ankertekst. Een interne ankertekst is een link die verwijst naar een andere pagina op dezelfde website, terwijl een externe ankertekst verwijst naar een webpagina op een andere website. Externe ankerteksten kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om te verwijzen naar externe bronnen waarop de informatie op de pagina is gebaseerd. Belangrijk is om bij externe ankerteksten altijd goed na te gaan of de verwezen website daadwerkelijk betrouwbaar en relevant is.

Kortom, een ankertekst is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Het gebruik van relevante en gevarieerde ankerteksten kan helpen bij het aantrekken van de juiste bezoekers naar je website. Echter is het ook belangrijk om spammy ankerteksten te vermijden en om te variëren in de ankertekst om de link zo natuurlijk mogelijk te laten lijken. Door de juiste ankertekst te gebruiken help je dus niet alleen bezoekers de weg te wijzen maar ook zoekmachines om de pagina beter te begrijpen en de juiste positie in de zoekresultaten te verkrijgen. Dus zorg er voor dat de ankertekst op jouw website zo goed mogelijk zijn en bij mee dragen aan de algehele online ervaring.

Inhoud

Gerelateerde begrippen

AIDA model

Het AIDA-model is een marketingmodel dat al sinds de jaren 1800 wordt gebruikt om verkoop

Alt-tekst

Wist je dat afbeeldingen op een website niet altijd zichtbaar zijn? Het kan gebeuren dat

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een slimme en innovatieve manier van marketing die de aandacht heeft getrokken

A/B testen

Zo start je met A/B-testen: Een beginnersgids Als je een website hebt, dan wil je

Artikel marketing

Wij bieden de beste artikel marketing diensten en -strategieën voor elke organisatie. Met zoveel concurrenten

Word ook adverteerder bij blogdrip

Na registratie ontvang je een email van ons met de inloggegevens.
Zodra je bent ingelogd kan je direct starten met het publiceren van jouw artikelen.